Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Baileys:


4 tojás sárgáját, 15 dkg porcukrot, 2 evőkanál nutellát összeturmixolunk, majd hozzá adunk 4 dl tejszínt, 1,5 dl rumot, 2 dl vodkát, 2 dl forralt, lehűtött tejet, és az egészet lassan összekeverjük (turmixban). Lehűtve kínáljuk.
Én a legolcsóbb rumot, vodkát szoktam hozzá veni, így is nagyon fini, de állítólag még jobb, ha márkás italokat használsz.

Tojáslikőr:


6 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 2 tasak vaniliás cukor, 0,5 l tej, 1 tubus sűrített tej, 2 dl alkohol (én vodkát használok, mert a tiszta szesz nagyon drága)

A tojás sárgákat kikeverem a cukorral, adok hozzá sűrített tejet, hogy megfelelő sűrűségű legyen. A tejet feforralom, lehűtöm, hidegen keverem a tojás sárgákhoz. Végül hozzáadom az alkoholt. Jól ledugaszolva néhány napra hűtőbe teszem, hogy összeérjen.

Bailey's recept másként:


3 dl whisky/rum/alkohol
3 dl habtejszín
2 tubus sűrített tej
1,5 dl finom feketekávé
1 evőkanál instant kakaó
1 csomag vaníliás cukor vagy 1/2 ampulla vaníliaaroma

Miután megfőzöm a kávét, megvárom, amíg kihűl... (mi nem kávézunk, sima kavarós kávéból készítem, ha az nincs itthon, capuccino is megteszi) A kakaót a kávéval csomómentesre keverjük és hidegen a többi hozzávalóval jól összekeverjük. Kb. 1 l lesz belőle. Azért szeretem, mert nincs benne tojás, kevésbé tud megromlani...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

köszi

(szilvi, 2008.01.06 11:00)

Köszi, hogy megosztottam velünk hát reméljük, hogy egyszer beér:)

koko@mail.biatv.hu

(Kovács Istvánné B. Erika, 2008.01.06 09:17)

Én így készítem a Baleyis-t.
1/2 l bármilyen rum
4 tubus sűrített tej
1/2 l habtejszín
1 tejszínes mogyoró aroma
Kb. 1 1/2 l lesz belőle, és finom.
( állítólag 2 hét kell, hogy összeérjen,de nálunk ez még nem sikerült neki :))